Lisa Sounio-Ahtisaari - KOKOOMUS EUROVAALIEHDOKAS 2014 Yrittäjäenergiaa ja uutta luovaa järkeä Eurooppaan

Onko politiikan uudistaminen ikänsä politikoineiden yksityisomaisuutta?

  • Stubbin tiimistä, ahkera kokoomuslainen ja taitava & osaava taiteilija-näyttelijä Ceyni Ujuni Ahmed ja Lisa Kampissa
    Stubbin tiimistä, ahkera kokoomuslainen ja taitava & osaava taiteilija-näyttelijä Ceyni Ujuni Ahmed ja Lisa Kampissa
  • Iltalehden pääkirjoitussivu 7.5.2014
    Iltalehden pääkirjoitussivu 7.5.2014
  • Olen kaksonen, tosin rapu horoskoopiltani. Kaksien kaksosten vaatimattomasta suurperheestä. Aloitin peruskoulun 1977.
    Olen kaksonen, tosin rapu horoskoopiltani. Kaksien kaksosten vaatimattomasta suurperheestä. Aloitin peruskoulun 1977.

Miltä tuntuu politiikan ensikertalaisesta tulla ristiinnaulituksi brändi-noitana ja median ohituskaistojen formulakuskina?

Minut houkutti politiikkaan halu tutkia voiko tapaa tehdä politiikkaa muuttaa.  Halusin selvittää miten kaltaiseni Suomen 170 000 yksinyrittäjää ja sadat tuhannet palkkatyöstä potkujen, uupumuksen, tai fyysisten vaivojen vuoksi syrjään joutuneet löytäisivät oman äänen ja paikan perinteisissä porvaripuolueissa.

Rapatessa roiskahtelee ja koska pienryrittäjän vaalibudgetti on pieni, halusin kokeilla jotain uutta.

Suomen Kuvalehtikin heräsi;

http://suomenkuvalehti.fi/mediasekaantuja/nain-brandiguru-sounio-ahtisaari-hallitsee-mediaa/

Lööppiin lennähdettiin vaikkei se ollut tarkoitus.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288685258567.html

Halusin ilahduttaa suomalaisia ja saada kaikki äänestysikäiset aktivoitumaan, puolesta tai vastaan. Perinteinen poliittinen mongerrus on tullut tiensä päähän.

Toivottavasti vakava viestini pienyrittäjiä, palkansaajia musertavasta verotuksesta ja EU:n ylisäätelystä ei huku kohuotsikoihin. Haluan nostaa esille suomalaista työtä ja sitä miten tärkeää on paitsi kansainvälistyä, myös tehdä ostoksia kotimaisilta valmistajilta ja kauppiailta.

Ja villi-varsan kampanja ei pysähdy. Pysy kuulolla ja tulethan mukaan! /http://lisasounio.com/tule-mukaan/

Keinot on monet!

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/215540-hs-esti-euroehdokkaan-runovarssyt-siirtyi-youtubeen

 

Kuvassa. Lisa ja ahkera Kokoomuslainen, Alex Stubbin vaalityötä tekevä Ceyni Ujuni Ahmed

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Rajansa se on pyrkyryydelläkin. Tämä on yksi niistä raja-aidan ylittäneistä kampanjoista kokonaisuutena; nimen muutoskin. Suorastaan moraalitonta ja hävytöntä kansalaisen silmin katsottuna.

Käyttäjän JarnoHalme kuva
Jarno Halme

Mikä huutava vääryys ajaa tällaiseen marttyyriuteen? Se että HS ja muut sanomalehdet ehdottivat vaaliehdokkaalle mainostamista oikeassa paikassa? Miksei Lisa Sounio-Ahtisaari julkaissut runoja samaan tahtiin henk-koht. -palstoilla ennen vaalikampanjansa alkamista?

Kirjoituksessasi yllä ilmoitit että halusit "kaikki äänestysikäiset aktivoitumaan, puolesta tai vastaan" - nyt kun tuli ekat vastareaktiot niin alkoi hirveä poru ja voivottelu. Onko vika siis meissä tolloissa äänestäjissä vai missä kun emme ymmärrä?

Muuten olen sitä mieltä että äänensä kuuluviin saamiseksi on nykyisin vähintään kohtuulliset puitteet, myös pienellä budjetilla - Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, webbi yleisesti, noin muutamia mainitakseni. Mutta toki "all publicity is good publicity", vai miten se nyt oli.

Pekka Loikkanen

Kyllä tämä Presidentin miniänä esiintyminen vasta näin vaalien alla on pyrkyryyttä puhtaimillaan.

Käyttäjän LisaSounio-Ahtisaari kuva
Lisa Sounio-Ahtisaari

Kiitos kriitikoille, olen kuitenkin kuulunut perhekuntaan 11 vuotta ja vaaleja tulee, sekä menee. Kun sain potkut teollisuusyrityksestä vuonna 2004 arvosteltuani johtajia, jouduin väkipakolla yrittäjäksi. Haaveilin eurovaaleista jo vuonna 2004, mutten uskaltanut lähestyä puolueita. Vuosina 2008-2009 kävin keskustelua useiden puolueiden kanssa ja mm. SDP:n nuoret voimat houkuttelivat minua listoilleen. Itse mielin vihreisiin. Yrittäjänä olen kuitenkin huomannut että Kokoomuksessa on enemmän talousosaamista. Tosin pienyrittäjien unohtamisesta Kokoomusta ja hallitusta arvostelee moni, minä muiden muassa. Siksi läksin ehdolle, haluan pienyrittäjien ja palkkatyössä kipuilevien äänen kuuluviin.
Tarjouduin Kokoomukselle itse ehdokkaaksi 2009 eurovaaleissa ja 2012 kunnallisvaaleissa, mutta peruin itse ehdokkuuden ennen sen julkistamista. Pelkäsin etten kelpaa omana itsenäni.
Nyt arvostelu ei enää haittaa ja vuosien opettelun jälkeen uskallan myös tunnustaa sekä oman vaatimattoman maalais- ja työläistaustani, myös puolisoni perheen.
Toivon teille kaikkea hyvää elämässänne! Tuetaan erilaisuutta ja kaikki suomalaisia!
Jos Suomessa jokin sakkaa, niin se on miten suhtaudumme yrittäjiin ja toinen toisiimme.
Ystävällisin terveisin lukihäiriöstä kärsivä mutta aivokas Karjakko Lisa

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Älä välitä, anna hevosen välittää, sillä on isompi pää. Toivon menestystä Sinulle Lisa olethan pirteä poikkeus politiikassa.

Antti Jokinen

"Yrittäjänä olen kuitenkin huomannut että Kokoomuksessa on enemmän talousosaamista."

Tämä on aika yleinen harha. Ei kokoomuksella sellaista ole ollut sitten Iiro Viinasen.

Pentti Järvi

On siellä se Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, mikä se nimi nyt on? Kimmo Sasi!

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Ei oikein muutenkaan juolahda mieleen että miten olisi kokoomus pk-yrittäjän elämää helpottanut.

Sami Ilvonen

Jos nyt pysyisit oikeasti poissa politiikasta kun ei ole sisältöä eikä kykyjä.
Aivotonta "unelmahöttöpaskaa" ilman mitään pidemmälle meneviä ajatuksia tai ekoja tai edes suunnitelmia mitä tekisi asioiden parantamiseksi myyviä on maailmassa ja suomessa jo ihan tarpeeksi muutoinkin.
Kiitos.

Yrjö Matilainen

Mikä tässä nyt mättää? Runot hesarissa oli tosi hauskoja. Suuret ns. valtiomiestason poliitikot ovat vuosikymmeniä hakeutuneet perheineen naistenlehtien palstoille vaalien alla. Vaalikampanjan käymisestä ei ole laissa tietääkseni kirjoitettu, että sallittua ovat vain maksetut ilmoitukset hesarissa tms. Tsemppiä Lisa! t.YM ex kirjola

Timo Härtsi

Vaikutat mielenkiintoiselta persoonalta, mutta olen ihan samaa mieltä nyt on esittäytymiset tehty täällä usarissa ainakin, joten kuulisin mielellään syvällisempää ajatusta. Konkreettisia ehdotuksia, mitä epäkohtia näet tällä hetkellä jne.. mitä asioita pyrit ajamaan jos sinut valitaan.

Siis syvällisempää, ei mitään pienyrittäjän asema on kehno ja yritän saada sitä paremmaksi jargoniaa. Selviää enemmän se asiaosaaminen ja miten hyvin olet perehtynyt asioihin, konkreettisilla esimerkeillä.

Edit: Esim.Eija-Riitta Korholan kirjoituksista ja kommenteista ei jää kenellekkään epäselväksi, että asioihin on perehdytty ja todellakin tiedetään mistä puhutaan.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo sinussa on ainesta, senhän molema hoksahneet, anna pallaa, eikös se Seneca vai mikä vanha kansa sanonu just sitä, että karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Minusta kampanjasi on ollut hieno ja innovatiivinen. Se lähtee siitä maailmasta, jossa nuorten tietotyöläisten luova luokka joutuu elämään nykyaikana. Ymmärrän kyllä hyvin, että wanhat jäärät eivät kampanjastasi tykkää, mutta politiikassakaan ei voi kaikkia miellyttää.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Vaali-mainonta hautajais,-hääilmoituspalstalla ei ole soveliasta. Sen hesarikin tajusi toistojen jälkeen.

Olemme, me rahvas toki tienneet aiemminkin että politiikassa käytetään moraalia venyvän rumasti kas, kun se usein on tyypillistä poliitikoilla.
Varsinkin oikeistopoliitikoille.

Minä en voisi ikinä äänestää Lisa Sounio-Ahtisaaren tapaista poliitikkoa joka kampanjoin tuolla tavalla. Se vaan on sopimatonta eikä jälkipuheet tai selitykset sitä miksikään muuta.

Luulenpa, että itse entinen tasavallan presidenttikin lukee tämän blogin ja hänhän on ilmoittanut äänestävänsä Lisaa.
Sanoisin herra presidentille (sdp) että se poliittinen moraali, se poliittinen moraali, se on venyvää... Nepotismin lisäksi.

Ennustan että europarlamenttiin pääsy ei tule onnistumaan mutta politiikka tarjoaa tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia.

Onnea yrityksille, mutta kyllä nyt tuli töpättyä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tässä koko kampajasssa näkyy sellainen moraalikato ja pyrkyryys ilman todellista substanssia, että sitä ei voi ymmärätää. Jos tämä Liisa-lypsäjä olisi ollut kiinni lehmän tisseissä, sekin olisi voinut mennä paremmin lävitse. Tai edes kansanedustajana. Ammatti brandi-ukkona en ymmärrä tätä mitenkään.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Hyvällä asialla. Tsemppiä!

Käyttäjän amgs kuva

Tulet saamaan ääniä eikä sivuseikkojen vuoksi vaan siksi, koska olet kuten olet ja mietit mitä sanot. Ari Alsio on fiksu kaveri, kuuntele häntä! Tsemppiä!

Toni Seppänen

Urbaani juntti, self made girl, kertomuksia heikoista lähtökohdista ... olisit vaan.Vähemmän on enemmän. Olen yhdestä asiasta samaa mieltä, vähemmän ammattipoliitikkoja ja broilereita.
Et tule menemään läpi, et ole ollut mukana edes kunnallispolitiikassa ja nyt suoraan brysseliin ... mmm, ei natsaa.
Tyylistäsi paistaa jotenkin vielä läpi se ettet ole sinut kuten väität vaatimattoman taustasi kanssa.

En kannata mutta toivotan kaikkea hyvää muuten elämääsi.

Käyttäjän EevaMcLeesOsForslund kuva
Eeva McLees Os Forslund

Miten niin vasta nyt uskallat tunnustaa työläistaustasi sekä perheesi? Häpesitkö niitä tätä ennen?

Reino Jalas

“koska pienryrittäjän vaalibudgetti on pieni, halusin kokeilla jotain uutta.”

Toisinaan myös sukulaiset ovat valmiita ja kykeneviäkin auttamaan. Nyt olisi suureksi hyödyksi jos olisi vaikka joku 5 v. sitten Nokialle firmansa 15 milj. € hintaan myynyt lähisukulainen olemassa. Tuohan olisi korkoineen vanhaa rahaa melkein 100 miljoonaa markkaa, pikku osaksi kampanjarahoitusta. Tämä toukokuu ei ole köyhäilyn aikaa.

“Lööppiin lennähdettiin vaikkei se ollut tarkoitus.”

Näin vaalien alla ilman muuta paha takaisku. Ne epätarkoituksenmukaisesti toimivan lehdistön kummalliset lööppiotsikot.

“Perinteinen poliittinen mongerrus on tullut tiensä päähän.”

Mongerrus on siis loppu. Muutama muukin jo täällä kyseli niitä konkreettisia sanomisia. Vaikkapa käytännön ehdotuksia Suomen yritysverotukseen tai esimerkkejä turhaan EU-byrokratiaan ja sen poistamiseen liittyen.

Toivottavasti teissä, arvoisa EU-ehdokas, ei ole laiskan vikaa?

Ainakaan niin paljoa että tällaisia selkokielisiä juttuja ei lopulta ala ilmesyä koskaan. Tilaa olisi runsaasti nyt “politiikan uudistamiselle”, kun mongerruksen aika on ohi.

Vuoden kun selkokieltä puhuu, niin ehkäpä jo ensi vuoden Eduskuntavaaleissa tärppää. Jos ei nyt tällä kertaa kolmen kokoomuslaisen EU-mepin joukkoon vielä mahdu.

Toimituksen poiminnat